Nazywam się Jolanta Biela i jestem dietetykiem. Po uzyskaniu tytułu magistra,
pogłębiałam swoją wiedzę na studiach podyplomowych na kierunkach: Żywienie i
wspomaganie dietetyczne w sporcie, Żywienie w chorobach metabolicznych oraz
Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne.


Mogę pochwalić się już kilkuletnim doświadczeniem w pracy na powyższym stanowisku.
W tym czasie udało mi się wspomóc wielu klientów w osiągnięciu sukcesu na drodze do
utraty zbędnych kilogramów.

Dietetyka stała się moją pasją już w okresie uczęszczania do liceum i od tego czasu
została nieodłącznym elementem mojego życia. Cały czas staram się zdobywać
najnowsze informacje z tego zakresu i aktualizować swoją wiedzę. Mam świadomość
tego, że prawidłowy sposób odżywiania się i prowadzenie zdrowego, aktywnego tryby
życia, warunkuje dobre samopoczucie i oddziałuje pozytywnie na cały organizm. Stanowi
także skuteczną profilaktykę chorób cywilizacyjnych oraz pozwala dłużej cieszyć się
życiem, przy zachowaniu odpowiedniej kondycji fizycznej i umysłowej.

Dietetyk Bielsko-Biała


W swojej codziennej pracy wdrażam klientom widzę niezbędną do zmiany stylu życia.
Duży nacisk na edukację i zapoznanie z zasadami racjonalnego odżywiania. Musimy
zrozumieć, że dieta nie jest krótkotrwałym głodzeniem się, ale wprowadzeniem na stałe
nowych nawyków żywieniowych. Opracowuję plany żywieniowe, zarówno dla osób
wymagających specjalnej diety, ze względu na występujące schorzenia zdrowotne,
sportowców i osób aktywnych fizycznie, jak również w przypadku problemów z
nieprawidłową masą ciała – nadwagą i otyłością oraz niedowagą. Staram się, aby
proponowane przeze mnie posiłki były szybkie i nieproblematyczne w przygotowaniu
oraz smaczne.

Mam świadomość tego, że dieta to nie wszystko, dlatego nieodłącznym elementem
mojego życia są również treningi fizyczne. Łącząc przyjemne z pożytecznym pracuję
dodatkowo jako instruktor fitness.
Staram się stale uzupełniać swą wiedzę poprzez udział w licznych szkoleniach i
konwencjach.

Poniżej zamieszczam listę szkoleń o tematyce żywieniowej, w których uczestniczyłam:

  • Dietocoaching
  • Żywienie w chorobach tarczycy
  • Edukator w cukrzycy
  • Żywienie i suplementacja w sporcie
  • Dietetyka i biochemia żywienia w sporcie
  • Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness
  • Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka
  • Chemoprewencja i żywienie w terapii onkologicznej
  • udział w konferencji „Żywność, żywienie i zdrowie”
  • udział w I Zjeździe Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej – „Od teorii do praktyki”
  • Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności według Evidence Based of Nutrition
  • Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka
  • Wymarzona sylwetka bez wyrzeczeń
  • Od jelita do zdrowia – Jak stosować probiotyki? Diety eliminacyjne
  • udział w konferencji – „Skuteczna dietoterapia i diagnostyka w gabinecie dietetycznym”
  • udział w wykładach – „Żywienie w redukcji masy ciała”, „Żywienie w budowaniu masy mięśniowej”